GRATIS FRAKT OVER 600KR*

INTERVJU MED JOURNALIST OG STYLIST MARIA AARLI-GRØNDALEN

Postet Januar 09 2017

Intervju med journalist og stylist Maria Aarli-Grøndalen


Vi inspireres av unike hjem med personlighet, hva er vel bedre da

enn en liten prat med Maria Aarli-Grøndalen? Hennes eklektiske og personlige  stil er et friskt pust innimellom lyse, nordiske hjem. Maria har lang erfaring innen interiør som journalist, stylist og interiørkonsulent. Du har kanskje lagt merke til
hashtaggen #darksideshow? Les om hva som inspirerte denne! 
 

 

 

Hvordan vil du beskrive stilen din?

Stilen min er eklektisk og fargerik, jeg blander ting fra ulike epoker og i ulike stiler, men binder alt sammen ved hjelp av fargepaletten. Det må være praktisk, det må være lunt og selvfølgelig også estetisk tiltalende. Dessuten må alle ting som kommer over dørstokken ha en historie, og jeg fyller på med grønne planter og trær for å bygge lag og skape visuell balanse. Stilen handler mer om hva som vekker følelser enn om å holde det stilrent. Jeg bor i et relativt lite hus i funkisstil sammen med mann, to små gutter og en vilter hund, og vi bruker hver krok. Hver centimeter er kjærlig gjennomgått for at hjemmet skal være best mulig for oss som familie.

  

Hva setter du mest pris på ved din egen bolig?

Funkisstilen på arkitekturen gir oss masse naturlig dagslys, jeg elsker de store vinduene. De gir meg frihet til å gå for dype fargetoner i interiøret, som gjør huset så lunt. Jeg drømmer meg bort i fargene her inne daglig, og blir alltid helt lykkelig av å komme hjem igjen når jeg har vært på reise (og å reise er det beste jeg vet!).

  

Hva inspirerer deg?

Jeg er glad i hjem med tydelig dramaturgi og lar meg inspirere av godt fargekoordinerte TV-serier, som Downton Abbey og Broen, gjerne i kombinasjon med noe mørkt og trolsk. Jeg ser etter balanse i hvordan hjemmet er bygget opp, men ikke ren symmetri og absolutt ikke anonymitet. Hvis alle møblene har samme høyde og interiøret mangler lag, ulike teksturer, tekstiler og farge, da mistrives jeg der. 

 

 

Foto: Maria Aarli-Grøndalen @nordic_by_maag

 

Hva drømmer du om å kjøpe?

Jeg skulle gjerne byttet ut skinnsofaene mine fra Ikea med noen i petroleumsblå velur, eller flaskegrønn velur, gjerne en sofa i hver farge. Men det har jeg ikke budsjett til for øyeblikket, så jeg har skiftet bein på de jeg har og jazzet dem opp med oversized saueskinn og deilige puter så lenge.

 

Hva har du dilla på akkuratt nå?

Jeg har dilla på å male taket i samme farge som veggene. Men det ligger litt frem i tid for min del, for jeg bor i åpen løsning, og jeg orker bare ikke rydde ut alle møblene eller starte all logistikken som må til for å få det gjort. One day!

 

Hva er bakgrunnen for #darksideshow?

Jeg startet den hashtaggen sammen med Maren Ingeborg Gråblomt, @villabetulablog på Instagram. Vi er begge så glade i dype farger med masse pigmenter, vintage møbler og dramatiske hjem som er sprunget rett ut av hjertet på de som bor der. Det er så mye hvite hjem på Instagram som det er, vi ønsker å feire dem som våger mer - og helst langt mer - enn å "kjøre safe". Vi har det i tillegg supergøy med å velte oss i vakre interiørbilder som andre har tagget med vår hashtag, så jeg er veldig glad for at vi startet den.

 

 

Foto: Maria Aarli-Grøndalen @nordic_by_maag

 

Beste med jobben du har nå?

Det beste er å få leve av å være kreativ, å ha tid til å treffe andre som brenner for de samme tingene og å få ta alle avgjørelser i forhold til hvilken retning mitt lille firma skal gå i. Det er ingen hemmelighet at det er mye arbeid å drive for seg selv, men det gir en indre lykke som gjør at det er verdt det. I hvert fall så langt. 

 

Hva er ditt beste interiør tips?

Å male veggene. Det er den rimeligste og raskeste måten å transformere hjemmet ditt på. Men sett pengene i kvalitetsmaling, for det du betaler for er antall pigmenter i malingen. Den dyre malingen er mer fargebestandig og har flere dimensjoner enn den rimeligere.   

 

Maria's fem favoritter

    

 

  1. Sabina sofa er til å dø for, velur, petroleumsblå og med en rygg som dør etter å bli klappet!
  1. Fluffy og faux Chinchi-teppe, jeg elsker taktiliteten i denne tekstilen.
  1. Skon putetrekk med blomsterprakt. Eksotisk blomsterprakt kan aldri bli feil.
  1. Marble sidebord grønn. Interiøret er ikke komplett uten metalliske innslag, og marmoreringen i bordplaten gir i tillegg ekstra visuell apell.
  1. Benji speil, speileffekten er undervurdert, spesielt i trange, mørke rom. Lysspill fra naturlig dagslys er superskjønt!


  

1 kommentar

  • Maren Ingeborg Gråblomst: January 09, 2017

    Fantastisk med fokus på det dristige og mørke som Maria elsker og brenner for! You rock Maria! :)

Legg igjen en kommentar

LES FLERE INNLEGG